FLY CUP MARTIN 2022 úspešne za nami

FLY CUP MARTIN 2022  úspešne za nami

Počas víkendu sa konala úplne prvý súťaž choreografií na aerial slingu na Slovensku, ktorú ako svoju klubovú súťaž organizoval športový klub Flyfit Martin a do ktorej boli prizvané aj ďalšie kluby na Slovensku: Fly4fit zo Stupavy a LaFly zo Zbehov pri Nitre. Celkovo sa zúčastnilo 50 súťažiacich v 9 kategóriách, pričom najsilnejšie obsadenou kategóriou boli staršie žiačky a juniorky, ktoré absolvovali dve súťažné kolá, z ktorých vzišli víťazky. Našli sa aj odvážne súťažiace v kategórii 30+ či duo na spinovej úprave plachty – slingu.

Do poroty zasadli inštruktorky FlyKids Dominika Mendlová, Barbora Sýkorová a Lenka Stankovská a trénerka tanca Adela Petrovičová.

Všetky súťažiace predviedli úctyhodný výkon a žiadna zo súťažiacich nepohorela. Striedali sa flexi pozície v plachte i mimo nej, videli sme zostavy technické i tanečné, s viacerými dych berúcimi dropmi (kontrolovanými pádmi) na pomalé i dynamické skladby.

Máme obrovskú radosť, že súťaž mala silné zastúpenie vo všetkých kategóriách, oslovila súťažiacich i povzbudzujúcich rodičov a starých rodičov. Celková organizácia bola na vysokej úrovni aj napriek tomu, že išlo vôbec o prvú takúto súťaž v našich disciplínach. Mnohí rodičia videli po prvýkrát svoje deti v plachte a mohli sme im priblížiť, čo všetko ich deti dokážu a ako vyzerá výsledok našej práce. Neraz sme zazreli aj slzu dojatia (a to nielen u rodičov, i trénerky mali čo robiť). Atmosféra súťaže bola skvelá, neexistovala rivalita medzi teamami, vzájomne sme si držali palce, ale aj inšpirovali sa do ďalších tréningov.

Ďakujeme Tonke z Flyfit Štúdia Martin za organizáciu a vytvorenie prvého zárezu na zozname súťaží. Ďakujeme aj rodičom za dôveru a podporu a v neposlednom rade našim inštruktorkám, ktoré sa deťom naplno venujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *